Group Ceyssens

Grootschalige batterijsystemen

Bij projecten zoals deze, starten we met een locatiebezoek om het scenario te bespreken en de energiebehoeften van de klant grondig te analyseren. We verzamelen relevante data, waaronder het consumptieprofiel van het bedrijf, om zo nauwkeurig mogelijk maatwerkadvies te kunnen geven. Zodra alles is goedgekeurd, nemen wij de administratieve taken volledig over, zodat de klant zich kan focussen op zijn corebusiness.

Blijf op de hoogte

Klanttevredenheid

Het dak gevuld met zonnepanelen als onderdeel van het professionele zonne-energiesysteem bij Group Ceyssens

Dirk Ceyssens

Directeur bij Group Ceyssens

“Vanaf de beginfase verliep de samenwerking soepel. Ik heb het als zeer aangenaam ervaren.”

Grootschalige energieopslag

De vraag naar grootschalige energieopslag, vooral vanuit bedrijven, neemt toe. Veel installatiebedrijven missen echter de juiste kennis van deze systemen. Daarom heeft Energreen Pro een partnerprogramma opgezet om gezamenlijk het kennisniveau te verhogen en energieopslag tot een succesvolle business case te maken. Het eerste resultaat van dit programma is indrukwekkend: een 8MWh batterijsysteem geïnstalleerd bij Group Ceyssens in Heusden-Zolder. Dit systeem is momenteel een van de grootste in de Benelux.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een kernwaarde van het Belgische familiebedrijf Group Ceyssens in Heusden-Zolder, dat streeft naar een energieneutrale productie. Met de installatie van een 8MWh batterijsysteem en zonnepanelen van 1,7MW op het dak zetten ze een belangrijke stap richting dit doel. Kevin Rogiers van de Green and Durable Group zegt: “Op de zonnepanelen na zijn alle componenten geleverd door onze partners. Onze opdrachtgever wilde het systeem binnen een bepaalde termijn opgeleverd hebben en die belofte hebben we kunnen inlossen, mede dankzij onze hoogwaardige leveranciers.”

Toegevoegde waarde van onze partners

Energreen Pro is bijzonder te spreken over de toegevoegde waarde van het partnerprogramma. Kevin Rogiers: “We groeien door overnames en zijn actief in België en Nederland, met de ambitie om pan-Europees door te groeien. Onze partners zijn uitstekend met uitgebreide productexpertise. Naast de industriële batterij zoals geplaatst bij Group Ceyssens, zien we ook veel potentieel in de LUNA 2000 200 kWh-batterij voor het midden- en kleinbedrijf. De business case is super positief.”

Conclusie

Met deze samenwerking zet Energreen Pro een nieuwe standaard in grootschalige energieopslag en duurzame energieoplossingen, niet alleen in de Benelux, maar ook daarbuiten. Samen met onze partners streven we naar een toekomst waarin duurzame energieoplossingen de norm zijn, en we blijven innoveren om onze klanten en de planeet beter te dienen.

Ontdek enkele van onze geavanceerde, energieoplossingen

LUNA2000-200KWH-2H1

Battery Configuration: 12S1P

Maximum battery capacity of the energy storage system: 193.5 kWh

Rated Power: 100 kW

Dimensions (W x H x D), including DC/DC and PCS: 2570mm×2135mm×1200mm

Weight (including the battery module): ≤2950kg

Operating temperature range: -30 °C ~ 55 °C

LUNA2000-2.0MWH-1H0

DC Rated Voltage: 1,200 V

Nominal Energy Capacity: 2,064 kWh

Charge & Discharge Rate: ≤ 1 C

Rated Power: 2,064 kW

Container Configuration (W x H x D): 6,058 x 2,896 x 2,438 mm

Container Weight: ≤ 30 t

De opinie van Energreen

Gert Geraerts

Chief Operational Officer

Bij Energreen begrijpen we dat grootschalige energieopslag in België steeds beter benut kan worden bij onder andere peakschaving, het beter benutten van het eigen energieverbruik of het gunstig toepassen van dynamische energietarieven. Onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis hebben ons geleid tot het ontwikkelen van geavanceerde energieproducten die niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook voor een duurzame toekomst. Het overstappen op grootschalige energieopslag is van essentieel belang om de schommelingen in energieaanbod op te vangen en een consistente stroomvoorziening te waarborgen.

Op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen met betrekking tot grootschalige energieopslag?

Laat je contactgegevens achter via onderstaand formulier en ontdek wanneer energieopslag relevant is voor je situatie.