Ontdek de nieuwste trends en innovaties

Ontdek de laatste trends en innovaties op het gebied van energieverbruik op onze nieuws pagina. Van slimme zonnepanelen tot geavanceerde batterijsystemen en efficiënte laadpalen, blijf op de hoogte van duurzame oplossingen die jouw energieverbruik transformeren.

Thuis of aan een publieke laadpaal opladen?

Ontdek waarom thuis opladen van je elektrische wagen voordeliger is dan bij een publieke laadpaal. Leer alles over de kosten van een laadpaal, hoe je je laadkosten kunt berekenen en welke slimme oplossingen je kunt gebruiken om je energierekening te verlagen. Met tips over het gebruik van zonnepanelen en slimme oplaadsystemen, helpt dit artikel je om je oplaadkosten te minimaliseren en je energie-efficiëntie te maximaliseren. Lees verder om te zien hoe je aanzienlijk kunt besparen en bijdraagt aan een duurzamere toekomst!
Meer lezen

Zonne-energie opslaan: Duurzaam en slim energiebeheer

Wil je meer weten over hoe je zonne-energie kunt opslaan en zo je energie-efficiëntie kunt verhogen? Ontdek in dit artikel alles over de voordelen van thuisbatterijen, de verschillende soorten batterijen, en waarom zonne-energie opslag een slimme keuze is voor een groenere toekomst. Leer hoe je energieonafhankelijk kunt worden, kosten kunt besparen en je ecologische voetafdruk kunt verkleinen door de juiste opslagoplossing te kiezen. Lees verder om te ontdekken hoe je met zonne-energie opslag een duurzamere levensstijl kunt bereiken!
Meer lezen

Hoeveel batterijvermogen heb je thuis nodig voor een autonoom huis?

Ben je benieuwd hoeveel batterijvermogen je nodig hebt om je huis volledig autonoom te maken? In dit uitgebreide artikel leer je hoe je de juiste opslagbatterij kiest, welke factoren je moet overwegen, en hoe je je zonne-installatie kunt optimaliseren voor maximale energie-efficiëntie. Ontdek alles over de opslagcapaciteit, het aantal cycli, de spanning en de autonomie van batterijen, zodat je altijd kunt profiteren van je opgewekte zonne-energie. Lees verder om te ontdekken hoe je een stap dichterbij energie-onafhankelijkheid kunt komen!
Meer lezen
hoe werkt eigen verbruik met zonne-energie

Hoe werkt eigen verbruik van zonne-energie?

Met eigen verbruik gebruik je direct de elektriciteit die je zonnepanelen opwekken, zonder teruglevering aan het net. Dit maakt je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en verhoogt het rendement van je zonnepanelen. In ons artikel ontdek je praktische tips om je eigen verbruik te verhogen, zoals het gebruik van huishoudelijke apparaten overdag en het installeren van een thuisbatterij of laadpaal voor je elektrische auto.
Meer lezen
afbeelding slimme meter

Hoe zit het met de slimme meters?

Sinds januari 2021 is het nieuwe injectietarief van kracht in Vlaanderen, wat leidt tot de grootschalige installatie van slimme of bidirectionele meters. Maar wat is zo'n meter precies? Hoe werkt deze en wat zijn de voordelen? En hoe zit het in Wallonië en Brussel? We leggen het je allemaal uit.
Meer lezen

Optimaal opladen: Zonnepanelen en laadpaal

Ontdek hoe je met zonnepanelen je elektrische wagen kunt opladen thuis of op het werk, voor duurzaam en efficiënt gebruik.
Meer lezen

Duurzaam en stijlvol: Black Energreen zonnepanelen

Ontdek de efficiënte en betrouwbare black Energreen zonnepanelen, perfect voor je dak met een garantie tot 25 jaar en gegarandeerd rendement.
Meer lezen
elektrische wagen laadpaal

Thuislaadpaal voor elektrische wagens met zonnepanelen

Combineer een thuislaadpaal met zonnepanelen voor efficiënt en groen opladen van je elektrische wagen. Ontdek hoe!
Meer lezen

De essentiële onderdelen van zonnepanelen installaties

Ontdek alles over zonnepanelen installaties: leer hoe ze werken, waar ze het beste geplaatst kunnen worden, en hoe je schaduwinvloeden minimaliseert voor optimale efficiëntie en kostenbesparing.
Lees meer

Optimaliseer zonnepaneel prestaties met Energreen

Ontdek hoe Energreen ervoor zorgt dat onze omvormers de elektriciteitsproductie van elke zonnemodule maximaliseren voor optimale energieopbrengst.
Meer lezen

Energie produceren met zonnepanelen: Een duurzame investering

Verlaag je energiefactuur en verhoog je woningwaarde met duurzame zonnepanelen. Ontdek de voordelen!
Meer lezen

Alles over omvormers in zonnepanelen installaties

Leer hoe omvormers werken, hun cruciale rol in zonnepanelen systemen en de voordelen van micro-omvormers. Optimaliseer je zonne-energie!
Meer lezen

Kom ik in aanmerking voor de premies van Zonneplan 2025?

Is het nog interessant om zonnepanelen te plaatsen zonder terugkerende teller? Absoluut, zeker nu de Vlaamse overheid met nieuwe subsidies op de proppen komt.
Lees meer

Hoeveel kan je in 2024 besparen op energie?

In deze tijd, waar energiekosten en duurzaam wonen steeds belangrijker worden, is het van essentieel belang om na te denken over energiebesparing. Lees hier meer over.
Lees meer